Skip to content

Idén is a BÉT Legek között az OXO Technologies Holding

Hírek
OXO Team 2024.02.29.

Idén is megrendezte a Budapesti Értéktőzsde a hazai tőkepiac kiemelkedő szereplőit és szolgáltatóit elismerő rendezvényét, a BÉT Legek 2023 díjátadó gálát. Az eseményen az OXO Technologies Holding Nyrt. ezúttal a „BÉT Xtend különdíjban” részesült.

Az OXO Technologies Holding Nyrt. nyerte el a „BÉT Xtend különdíjat”, amelyet február 29-én csütörtökön vett át a BÉT legek 2023 gálán. A hazai pénzügyi- és tőkepiaci világ egyik legrangosabb eseményén idén 25 kategóriában díjazták a szakma kiemelkedő alakjait. A győztesek kiválasztásáról a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló szakmai zsűri döntött. A díjat a társaság igazgatóságának elnöke, dr. Oszkó Péter vette át.

Az OXO Technologies Holding Nyrt. értékpapírjai 2021 szeptembere óta elérhetők a befektetők számára a BÉT Xtend piacon, ezzel elsőként kerültek a hazai nyilvános piacra innovatív technológiai vállalkozások teljes portfólióját megjelenítő papírok. Az elmúlt években a cég azon fáradozott, hogy a hazai és régiós innovációk nemzetközi növekedési lehetőségei egyre szélesebb és sikeresebb portfólióban jelenjenek meg a részvényeikben. Ennek érdekében a cég 2023-tól euró-alapú működésre állt, s a már 2022-ben is nyereséges gazdálkodást tovább folytatva, 2023 első felében is tovább növekvő nyereségről számolt be.

Mindezek eredményeképp, miközben az OXO Technologies Holding Xtend piacra lépése során végrehajtott tőkeemelése önmagában meghaladta az 1,2 milliárd forintot és intézményi befektetők mind abban, mind a későbbi tőkeemelési körökben is részt vettek, mostanra a Társaság a portfóliója aktuális értékét mutató nettó eszközértékét forintban kifejezve 6 milliárd forint fölé növelte. Ez a 2021-es tőzsdei bevezetéskor fennálló saját tőke mintegy duplázódását jelenti, ma már stabilan nyereséges működés mellett.

A díj egy olyan visszaigazolás az OXO Technologies Holding számára, amely elismeri előremutató törekvéseit. A cégcsoport továbbra is fenntartja aktivitását és igyekszik segíteni a piac működését, valamint tervei között szerepel az idei év végéig a standard piaci bevezetés, illetve a következő években egy másik európai tőzsdén dual listing elindítása.