Skip to content

Lendületben az OXO Labs: új szakaszba lép a korai fázisú cégek finanszírozása

Hírek
Jánoska Rita 2023.12.11.

Az OXO Labs a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által meghirdetett Startup Factory 2023 c. felhívására november hónapban támogatási kérelmet nyújtott be. Az NKFIH 2023. december 7-én hozott döntése értelmében a pályázat elbírálása pozitív volt, így az a csapat 450 000 000 forint összegű, visszatérítési kötelezettség nélküli támogatást nyert el. A támogatás célja korai fázisú innovatív befektetések végrehajtása, melyre az elnyert támogatás 80%-os finanszírozási arányt biztosít.

Az OXO csoport korábban publikált befektetési stratégiájának megfelelően az érettebb technológiai cégek akvizíciója, illetve az ilyen cégekbe irányuló tőkebefektetések mellett a korai fázisú innovatív vállalkozások finanszírozására irányuló tevékenységét is fenntartja, melyet inkubátor leánycégén, az OXO Labs Kft-n keresztül valósít meg.

Az OXO Labs Kft. a fentiek szerint elnyert támogatási összeget a következő két és fél évben ilyen jellegű befektetésekre fogja fordítani, melyből összesen legalább nyolc, legfeljebb tíz befektetést fog megvalósítani. A befektetések alapvető célja, hogy a kiválasztott projektek sikeresen hajtsák végre fejlesztési és piacralépési terveiket és azt követően is olyan további sikeres növekedést legyen képesek felmutatni, amelyhez szükség esetén finanszírozást további befektetők biztosítanak, beleértve akár az OXO Technologies Holding Nyrt., Budapesti Értéktőzsdén is jegyzett technológiai befektetőcéget, mint következő körös befektetőt.