Skip to content

Globális piacvezető vásárolta fel a Gravity R&D-t

Hírek
Jánoska Rita 2022.05.25.

Portfóliócégünk, a Gravity R&D Zrt. részvényesei kivásárlási megállapodást írtak alá korábbi stratégiai partnerükkel, az iparág piacvezetőjével, az Taboola Europe Ltdvel. A perszonalizációval foglalkozó technológiai cég saját fejlesztésű szolgáltatásával az e-kereskedelem és a digitális média szereplőit segíti, hogy testreszabott ajánlatokat adhassanak a vásárlóiknak és ezzel növeljék forgalmukat.

Az adattudomány és a gépi tanulás szakértői által 2007-ben alapított vállalatnak mára több mint 20 országban vannak ügyfelei, és jelenleg havonta több mint 35 milliárd ajánlást biztosít a kiskereskedelem, az e-kereskedelem és a digitális média vezető szereplőinek.

A Gravity R&D felvásárlója az a Nasdaqon jegyzett Taboola, aki a globális piacon meghatározó szereplő az open weben nyújtott személyre szabott ajánlások szegmensében. A felvásárlási ajánlat a Gravity Zrt. 100%-ra vonatkozik, az OXO Technologies Holding Nyrt. részesedésére eső forintban rögzített vételárhányad 1 milliárd forintos összegben került meghatározásra. A zártkörű tranzakció további részletei nem publikusak, a felvásárlás várhatóan 2022 második negyedévének végén vagy a harmadik negyedévének elején zárul le.